• King of the World bio

  In 2019 gaat King of the World met nieuwe gitarist (Stef Delbaere uit België) en nieuwe CD (september release) weer het Nederlandse clubcircuit aan doen. Na een half jaar alleen Duitse shows en de zoektocht naar het nieuwe bandlid trekt KOTW wederom in vol ornaat ten strijde. Nieuwe songs, geschreven samen met gitarist Stef Delbaere, laten een energieke versie horen van het bekende KOTW geluid en laat er geen twijfel over bestaan waarom KOTW al jaren in de top van het Europese roots circuit mee draait. Een reputatie opgebouwd in de afgelopen 6 jaar via de albums “Can’t Go Home” (2013), “KOTW” (2014), “Live at Paradiso” (2015) en Cincinnati (2016). Alle vier albums vielen louter lovende reviews ten deel, zowel in de binnen- als buitenlandse muziekpers. Ook de live-reputatie, die de band heeft opgebouwd middels optredens op onder meer festivals als North Sea Jazz Festival, Ribs ’n Blues, R & B Night Groningen en Bluesrock Tegelen, heeft aan het succes bijgedragen. Daarnaast wordt de groep geboekt in Nederpoptempels als Paradiso, Hedon, De Boerderij, en vele andere. Een bevestiging dat KOTW er in geslaagd is de blues in bredere zin voor het voetlicht te brengen.
  De band heeft er ook al verscheidene TV en radio-shows op zitten waaronder Pauw en Witteman (TV 2x), Vrije Geluiden (TV), Derksen on the Road (TV), Jongens van het Noorden(TV), Spijkers met Koppen (radio) en TROS-muziekcafé (radio).
  De verder toegenomen landelijke waardering voor KOTW heeft zich geuit in het winnen van diverse Blues Awards: beste drummer, beste toetsenist, beste bassist (3x), beste gitarist en beste band en maar liefst 6 noteringen in de 2017 Dutch Blues Top 100 aller tijden, met de hoogste notering op plaats 2 achter de klassieker “Windows of my Eyes” van Cuby and the Blizzards.
  De band tourde in hun 6 jarig bestaan naast Nederland door Duitsland, België, Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië. Landen die bij de nieuwe release ook weer bezocht zullen worden.

  www.kingoftheworld.eu

  Ruud Weber – zang/bas
  Stef Delbaere – gitaar
  Fokke de Jong – drum/zang
  Govert van der Kolm – toetsen/zang

  King of the World press quotes

  2016

  “Cincinatti is een plaat waarop twaalf eigen tracks en een cover glashelder voor het voetlicht brengen waarom KOTW bluesroyalty is. Dit is de beste bluesband-in-de-breedste-zin-des woords die Nederland momenteel kent.“ (Jazzism, okt/nov 2016)

  “Meer dan gewoon weer een goed bluesalbum: het is de volgende stap in de muzikale ontwikkeling van King Of The World. Zoals altijd is Java van grote klasse……het samenspel is fantastisch.” (Gitarist, oktober 2016)

  “Een plaat die klinkt als een klok. Dankzij groepen als King Of The World kan de blues nog heel lang mee.”  (Lust For Life, oktober 2016)

  “Na een drietal CD’s een vaste waarde in Nederbluesland. Soms is het net of een band er altijd al geweest is. King of the World (KOTW) is zo’n band. Een  voorbeeld van een band die niet meer hoeft, maar er wel gewoon is omdat ze er plezier in hebben…….hulde!” (Arrow Classic Rock’s Bluesbox)

  “Met ‘Cincinnati’ wordt een meer dan geslaagde uitstap gemaakt naar Northern-Soul, STAX-sound en stevige rock. Er worden duidelijk nieuwe muzikale dimensies aangeboord. Een absoluut topproduct met internationale allure.” (Bluesmagazine, 30 september 2016)

  Voodoo // King of the World - 01 CINCINNATI
  icon-downloadicon-download
  1. Voodoo // King of the World - 01 CINCINNATI
  2. Same old trouble // King of the World - 01 CINCINNATI
  3. Murder in the first degree // King of the World - 01 CINCINNATI
  4. Hurt so bad // King of the World - 01 CINCINNATI
  5. World on fire // King of the World - 01 CINCINNATI
  6. Feel that flame // King of the World - 01 CINCINNATI
  7. The waiting game // King of the World - 01 CINCINNATI
  8. Heart and soul // King of the World - 01 CINCINNATI
  9. Howling dog // King of the World - Cincinnati
  10. Better luck next time // King of the World - Cincinnati
  11. Life in the fast lane // King of the World - Cincinnati
  12. She’s alright // King of the World - Cincinnati
  13. No way out // King of the World - Cincinnati