• King of the World bio

  King of the World is terug en hoe! Een nieuwe gitarist, nieuwe songs en een nieuw album. Een band die zichzelf heeft herontdekt en waar de klasse en energie vanaf druipt!

  Stef Delbaere is de vierentwintigjarige gitarist uit Gent België die opgroeide tussen de jazz- en blues platen van zijn vader. Als jonge gitarist was hij actief in de Belgische blues en rock scene waarna hij ging studeren aan het Rotterdams Conservatorium waar hij Cum Laude afstudeerde. Hij begeleidde o.a. artiesten als Jared Grant, Belle Perez, Shirma Rouse.

  In de nieuwe bezetting deed King of the World enkele try-outs in Duitsland en Nederland en trok zich daarna terug in een boerderij in het Oosten van het land om nummers te schrijven voor hun vijfde CD “Connected”. De invloeden van het nieuwe bandlid zijn duidelijk te horen op deze bevlogen plaat. In de King of the World traditie weer veel meerstemmige zang en invloeden uit de blues, rock en New Orléans. Een heel pure productie die een zeer volwassen en gretige band laat horen.

  Voor de opnames werd gebruik gemaakt van de Woodstock Studio en de grote collectie vintage apparatuur daar aanwezig. Tijdens de opnames van de blues ballad “Life after You” stond de studio eigenaar met tranen in zijn ogen toe te kijken hoe dit ruim negen minuten durende nummer in een keer werd opgenomen met een glanzende hoofdrol voor gitarist Stef Delbaere. Dit was in zijn woorden een “Instant Classic”.

  King of the World bouwde in de afgelopen 7 jaar een dijk van een reputatie op met de albums “Can’t Go Home” (2013), “KOTW” (2014), “Live at Paradiso” (2015) en Cincinnati (2016). Alle vier albums vielen louter lovende reviews ten deel, zowel in de binnen- als buitenlandse muziekpers. Ook de live-reputatie, die de band heeft opgebouwd middels optredens op onder meer festivals als North Sea Jazz Festival, Ribs ’n Blues, R & B Night Groningen en Bluesrock Tegelen, heeft aan het succes bijgedragen. Daarnaast wordt de groep geboekt in Nederpoptempels als Paradiso, Hedon, De Boerderij, en vele andere. Een bevestiging dat KOTW er in geslaagd is de blues in bredere zin voor het voetlicht te brengen.
  De band heeft er ook al verscheidene TV en radio-shows op zitten waaronder Pauw en Witteman (TV 2x), Vrije Geluiden (TV), Derksen on the Road (TV), Jongens van het Noorden(TV), Spijkers met Koppen (radio) en TROS-muziekcafé (radio).
  De verder toegenomen landelijke waardering voor KOTW heeft zich geuit in het winnen van diverse Blues Awards: beste drummer, beste toetsenist, beste bassist (3x), beste gitarist en beste band en maar liefst 6 noteringen in de 2017 Dutch Blues Top 100 aller tijden. De band tourde in hun 7 jarig bestaan door Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië.

  De nieuwe CD “Connected” (geproduceerd door de KOTW en Phil Martin) zal 1 september uitkomen waarna de band begint aan de “ Get Yourself Connected” CD tour door Nederland en zal daarna andere Europese landen aandoen.

  Voor meer info: www.kingoftheworld.eu

  Ruud Weber – zang/bas
  Stef Delbaere – gitaar
  Govert van der Kolm – toetsen/zang
  Fokke de Jong – drum/zang

  King of the World press quotes

  2016

  “Cincinatti is een plaat waarop twaalf eigen tracks en een cover glashelder voor het voetlicht brengen waarom KOTW bluesroyalty is. Dit is de beste bluesband-in-de-breedste-zin-des woords die Nederland momenteel kent.“ (Jazzism, okt/nov 2016)

  “Meer dan gewoon weer een goed bluesalbum: het is de volgende stap in de muzikale ontwikkeling van King Of The World. Zoals altijd is Java van grote klasse……het samenspel is fantastisch.” (Gitarist, oktober 2016)

  “Een plaat die klinkt als een klok. Dankzij groepen als King Of The World kan de blues nog heel lang mee.”  (Lust For Life, oktober 2016)

  “Na een drietal CD’s een vaste waarde in Nederbluesland. Soms is het net of een band er altijd al geweest is. King of the World (KOTW) is zo’n band. Een  voorbeeld van een band die niet meer hoeft, maar er wel gewoon is omdat ze er plezier in hebben…….hulde!” (Arrow Classic Rock’s Bluesbox)

  “Met ‘Cincinnati’ wordt een meer dan geslaagde uitstap gemaakt naar Northern-Soul, STAX-sound en stevige rock. Er worden duidelijk nieuwe muzikale dimensies aangeboord. Een absoluut topproduct met internationale allure.” (Bluesmagazine, 30 september 2016)

  Voodoo // King of the World - 02 CINCINNATI
  icon-downloadicon-download
  1. Voodoo // King of the World - 02 CINCINNATI
  2. Same old trouble // King of the World - 02 CINCINNATI
  3. Murder in the first degree // King of the World - 02 CINCINNATI
  4. Hurt so bad // King of the World - 02 CINCINNATI
  5. World on fire // King of the World - 02 CINCINNATI
  6. Feel that flame // King of the World - 02 CINCINNATI
  7. The waiting game // King of the World - 02 CINCINNATI
  8. Heart and soul // King of the World - 02 CINCINNATI
  9. Howling dog // King of the World - Cincinnati
  10. Better luck next time // King of the World - Cincinnati
  11. Life in the fast lane // King of the World - Cincinnati
  12. She’s alright // King of the World - Cincinnati
  13. No way out // King of the World - Cincinnati