• King of the World bio

  Sinds de oprichting begin 2012 is het snel gegaan met “King of the World“. In korte tijd bouwde de band via de albums “Can’t Go Home” (2013), “KOTW” (2014), “Live at Paradiso” (2015) en Cincinnati (2016) zijn reputatie in het Nederlandse blues- en roots circuit.

  Alle vier albums vielen louter lovende reviews ten deel, zowel in de binnen- als buitenlandse muziekpers. Ook de live-reputatie, die de band heeft opgebouwd middels optredens op onder meer festivals als North Sea Jazz Festival, Ribs ’n Blues, R & B Night Groningen en Bluesrock Tegelen, heeft aan het succes bijgedragen. Daarnaast wordt de groep geboekt in Nederpoptempels als Paradiso, Hedon, De Boerderij, Doornroosje en vele andere. Een bevestiging dat KOTW er in geslaagd is de blues in bredere zin voor het voetlicht te brengen.
  De band heeft er ook al verscheidene TV en radio-shows op zitten waaronder Pauw en Witteman (TV 2x), Vrije Geluiden (TV), Derksen on the Road (TV), Jongens van het Noorden(TV), Spijkers met Koppen (radio) en TROS-muziekcafé (radio).
  De verder toegenomen landelijke waardering voor KOTW heeft zich geuit in het winnen van diverse Blues Awards: beste drummer (2x), beste toetsenist, beste bassist (3x), beste gitarist en beste band en maar liefst 6 noteringen in de 2017 Dutch Blues Top 100 aller tijden, met de hoogste notering op plaats 2 achter de klassieker “Windows of my Eyes” van Cuby and the Blizzards.

  Met een moderne benadering van de blues-, rhythm & roots-muziek ontwikkelde de band een stijl waarnaar gerefereerd word als de “King of the World sound”. Eigen composities waarin meerstemmige zang en de unieke solisten, hammond en gitaar, een grote rol spelen. Met zoveel muzikale ervaring, opgedaan bij artiesten als Snowy White (UK), Monster Mike Welch (USA), Matt Schofield (UK), Sue Foley (USA), Deborah, Coleman (USA), David Gogo (CAN), JB Meijers (NL) en vele andere, zijn de vier muzikanten van King of the World geworden tot een hecht collectief dat een begrip is geworden in de Nederlandse muziek scene.

  Na de laatste release Cincinnati, opgenomen met producer Erwin Musper in de Verenigde Staten, tourde de band naast Nederland door Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië. Momenteel schrijft de band nummers voor een nieuwe CD die binnenkort zal worden opgenomen.

   

  King of the World press quotes

  2016

  “Cincinatti is een plaat waarop twaalf eigen tracks en een cover glashelder voor het voetlicht brengen waarom KOTW bluesroyalty is. Dit is de beste bluesband-in-de-breedste-zin-des woords die Nederland momenteel kent.“ (Jazzism, okt/nov 2016)

  “Meer dan gewoon weer een goed bluesalbum: het is de volgende stap in de muzikale ontwikkeling van King Of The World. Zoals altijd is Java van grote klasse……het samenspel is fantastisch.” (Gitarist, oktober 2016)

  “Een plaat die klinkt als een klok. Dankzij groepen als King Of The World kan de blues nog heel lang mee.”  (Lust For Life, oktober 2016)

  “Na een drietal CD’s een vaste waarde in Nederbluesland. Soms is het net of een band er altijd al geweest is. King of the World (KOTW) is zo’n band. Een  voorbeeld van een band die niet meer hoeft, maar er wel gewoon is omdat ze er plezier in hebben…….hulde!” (Arrow Classic Rock’s Bluesbox)

  “Met ‘Cincinnati’ wordt een meer dan geslaagde uitstap gemaakt naar Northern-Soul, STAX-sound en stevige rock. Er worden duidelijk nieuwe muzikale dimensies aangeboord. Een absoluut topproduct met internationale allure.” (Bluesmagazine, 30 september 2016)

  Voodoo // King of the World - 01 CINCINNATI
  icon-downloadicon-download
  1. Voodoo // King of the World - 01 CINCINNATI
  2. Same old trouble // King of the World - 01 CINCINNATI
  3. Murder in the first degree // King of the World - 01 CINCINNATI
  4. Hurt so bad // King of the World - 01 CINCINNATI
  5. World on fire // King of the World - 01 CINCINNATI
  6. Feel that flame // King of the World - 01 CINCINNATI
  7. The waiting game // King of the World - 01 CINCINNATI
  8. Heart and soul // King of the World - 01 CINCINNATI
  9. Howling dog // King of the World - Cincinnati
  10. Better luck next time // King of the World - Cincinnati
  11. Life in the fast lane // King of the World - Cincinnati
  12. She’s alright // King of the World - Cincinnati
  13. No way out // King of the World - Cincinnati