Press

Press quotes King of the World

2019

(Lust for life – NL)

“Life after You……een echt hoogtepunt dat in de vaderlandse blueswereld niet snel overtroffen zal worden”

(Bluesmagazine – NL)

“Conclusie: met dit imponerende album bewijst KOTW tot de top van de Nederlandse blueswereld te horen”

(Heaven – NL)

“ …hun brede kijk op bluesrock staat nog steeds als een huis en Weber toont zich wederom een weergaloze zanger…”

(Rootstime – BE)

“…dit is gewoon een steengoeie plaat.”

(Altcountryforum – NL)

“…. bewijst het nieuwe album wederom de onverwoestbare status van King Of The World in het Europese blues en rockcircuit.”

(Platomania – NL)

“Life After You: met meer dan negen minuten de langste albumtrack én het absolute hoogtepunt van Connected”

(Johan Derksen – RTV Rijnmond – NL)

“Het beste King of the World album tot nu toe”

(Rootsville – BE)

“”KOTW” is met deze “Connected” terug van weggeweest al waren ze voor hun talrijke fans nooit weg…”

(Concert Money – BE)

“…hoogtepunt op ‘Connected’ is de meer dan negen minuten durende, mijmerende terugblik van Ruud tijdens ‘Life After You’. Dit lange trage nummer blijft elke seconde boeiend en de nieuwe jonge Belgische gitarist schittert minutenlang met gevarieerd en enorm gevoelvol snarenwerk”

(Music Maker – NL)

“…verder klinkt King of the World in de kern nog steeds vertrouwd. Gelukkig maar!”

 

2016

“Cincinatti is een plaat waarop twaalf eigen tracks en een cover glashelder voor het voetlicht brengen waarom KOTW bluesroyalty is. Dit is de beste bluesband-in-de-breedste-zin-des woords die Nederland momenteel kent.“ (Jazzism, okt/nov 2016)

“Meer dan gewoon weer een goed bluesalbum: het is de volgende stap in de muzikale ontwikkeling van King Of The World. Zoals altijd is Java van grote klasse……het samenspel is fantastisch.” (Gitarist, oktober 2016)

“Een plaat die klinkt als een klok. Dankzij groepen als King Of The World kan de blues nog heel lang mee.”  (Lust For Life, oktober 2016)

“Na een drietal CD’s een vaste waarde in Nederbluesland. Soms is het net of een band er altijd al geweest is. King of the World (KOTW) is zo’n band. Een  voorbeeld van een band die niet meer hoeft, maar er wel gewoon is omdat ze er plezier in hebben…….hulde!” (Arrow Classic Rock’s Bluesbox)

“Met ‘Cincinnati’ wordt een meer dan geslaagde uitstap gemaakt naar Northern-Soul, STAX-sound en stevige rock. Er worden duidelijk nieuwe muzikale dimensies aangeboord. Een absoluut topproduct met internationale allure.” (Bluesmagazine, 30 september 2016) 

2015

Weber, Java, Van der Kolm en De Jong klinken hierop geinspireerder dan ooit. Niet alleen een uiterst soepel opererende bluesband maar intens, hard rockend en soulvol.” (Jazzism, september 2015)

“Een top CD, waarop het live geluid van de groep op nagenoeg perfecte wijze is vastgelegd.” (Real Roots Cafe, juli 2015

“King Of The World is Nederlandse bluesadel.” (File Under, juli 2015)

“Zowel het sterke samenspel als de meerstemmige zang komt op dit fantastisch geproduceerde live-album  geweldig uit de verf……hartverscheurend…….bevlogen.” (Gitarist, mei 2015)

“De kwaliteiten van de band komen mogelijk nog beter uit de verf op dit in Amsterdam opgenomen live-album.  Alles klopt……een band die excelleert.” (Lust For Life, mei 2015)

“Ondanks het feit dat er nog maar twee volledige studioalbums zijn verschenen, is het podium de plaats waar de meeste indruk wordt gemaakt.” (FestivalInfo, 8 juni 2015)

“Excellent!” (Musiczine, juni 2015)

“Drie albums uitbrengen in de eerste 3 jaar van je bestaan en dan alle 3 ook zo succesvol bewijst wel hoe goed superband King Of The World is.” (Written In Music, 3 juni 2015)

“Een juweel van een CD.” (Blues-rockreview.nl, juni 2015)

“Met dit album bewijst King of the World sowieso tot de top van de “Neder”blues te behoren!” (Track, juni 2105)

“Het is een kraker, de energie spat er vanaf en hoewel de studio-albums ook goed waren, is het duidelijk dat we hier met een fenomenale live-band te maken hebben.” (Mania, nr. 317)

“Een aanstekelijk en met duidelijk plezier spelende band. Dit speelplezier geeft een positieve respons bij het publiek en die interactie zorgt in totaal voor een uitstekende liveregistratie.” (Maxazine/Blueszine, 24 april 2015)

“Mooi live album van King Of The World met de bekende en dus ook zéér geliefde deunen van deze heren.” (Arrow’s Bluesbox, 22 april 2015)

“Alles is perfect op elkaar afgestemd en klinkt super geolied.” (Blues Magazine, 3 mei 2015)

“Ze hebben er zonder twijfel een ‘hell of a time’ opzitten tijdens hun concerttour en dat voel je wanneer je dit album op je laat afkomen…….uitstekend.” (Keys & Chords, 29 april 2015)

2014

“Elf eigen tracks lang is het fenomenale ontspannen blues, die alleen maar mooier wordt als je beter luistert.” (File Under, 1 juni 2014)

“Veel bluesbands zullen jaloers zijn op de aandacht die King of the World al ten deel gevallen is op tv, bij “Pauw & Witteman” en “Vrije Geluiden” en op de radio bij “TROS-muziekcafé”. De meeste van hun collega’s kunnen daar alleen maar van dromen. Geen enkele Nederblues-liefhebber kan om King of the World heen.” (8weekly, 6 mei 2014)

“KOTW is op de beste manier meer van hetzelfde, want nog veel beter. Het geluid is dynamischer, de wisselwerking tussen broedend en spuitend is optimaal en er wordt werkelijk met een bewonderenswaardige inzet gemusiceerd.” (Lust For Life, april 2014)

“Un superbe album!” (Musiczine, 18 april 2014)

“Het technisch stevig onderlegde viertal is in zijn korte bestaan verbluffend goed op elkaar ingespeeld, terwijl de productie nog meer dan op het debuut de nummers als gegoten zit.” (Heaven, 3-2014)

“Het spelplezier spat er wederom aan alle kanten vanaf en ook het samenspel is erg strak te noemen. Bovendien zijn Erwin Java’s gitaarfills dit keer nog beter. Net als ‘Can’t Go Home’ verplichte kost voor elke bluesliefhebber.” (Gitarist, april 2014)

“Een parel.” (Bluesmagazine, 4 april 2014)

“Het loont zeker de moeite om voor King Of The World de noordergrens van ons landje over te steken.” (Rootstime, april 2014)

“Met opvolger ’KOTW’ kan het kwartet met recht gekroond worden tot koning van de Nederblues.”  (HDC Media, o.a. NH Dagblad, Leidsch Dagblad etc., maart 2014)

“Voorganger ‘Can’t Go Home’ was al top, deze is beter. Bijzonder mooie bluesplaat.” (Jazzism, maart 2014)

“De bandleden van King Of The World zijn topmuzikanten die hun vak als geen ander verstaan en dat is dan ook te horen op deze schijf, die zowel muzikaal als vocaal gezien een waar genot is. Een juweeltje die met enige regelmaat in onze cd speler zal vertoeven!” (Maxazine, 31 maart 2014)

“Het moge duidelijk zijn dat King Of The World dé bluesband van Nederland is.” (Written In Music, 25 maart 2014)

“Schaf dit album aan en de kans is erg groot dat je de beste Nederlandse blues cd van 2014 in handen krijgt.”  (Real Roots Cafe, 22 maart 2014)

“King Of The World klinkt nu al als een band die 100 jaar bestaat…….een briljante tweede CD.” (Arrow Classic Rock’s Bluesbox, 18 maart 2014)

“Het nieuwe album werkt hun geluid verder uit, breed roots-georiënteerd, vakkundig gespeeld, gedragen door perfecte beheersing van instrumenten. Ze maken blues weer populair bij een pop-publiek en dat is een grote verdienste. Maar het is dan ook een erg goede band.” (Mania, nr. 306)

“King Of The World bevestigd niet alleen dat ze een ‘super’-band zijn maar bevestigen dat dik en dubbel……prachtige nummers met gedoseerd spel van alle bandleden.” (Bluesbreeker, 20 maart 2014)

2013

“Dit is een zeer professionele club. Alles klopt gewoon op “Can’t Go Home”. Nederland is gewoon een geweldige bluesband rijker.” (Lust For Life, mei 2013)

“Luisterend naar het debuut van King Of The World is de conclusie snel getrokken, namelijk een klasse apart.” (Back To The Roots, mei 2013)

“Op dit album hoort een waarschuwingssticker geplakt met: “Waarschuwing. Kippenvel gegarandeerd”. ‘Can’t Go Home’ is een topalbum van een superband.” (Musicfrom, 3 mei 2013)

“Het debuut ‘Can’t Go Home’ laat niet alleen horen dat er vier geweldige individuele muzikanten aan het werk zijn, maar ook dat ze nu al een hecht collectief hebben gesmeed.” (Music Maker, april 2013)

“Het viertal verkent op ‘Can’t Go Home’ met hoorbaar gemak alle uithoeken van de elektrische blues. Een aanrader!” (Gitarist, april 2013)

“King Of The World is een aanwinst voor het Nederlandse bluescircuit.” (Heaven, juli/aug 2103)

“Blues en roots van Nederlandse bodem en van internationale allure. Geworteld in de Nederblues, maar niet daartoe veroordeeld.” (8Weekly, 4 juli 2013)

“Wonderen bestaan nog! Er gebeuren mooie dingen in Bluesland! Eén van die mooie dingen is een groep die zich King of the World noemt. Het is het puikje uit de oudere Nederlandse Blues- scene en het is een soortles in muziek van gedreven en vooral gepokt en gemazelde liefhebbers.” (Arrow Classic Rock’s Bluesbox, 20 maart 2013)

“Een prima debuutalbum dat zich vooral kenmerkt in een afwisselende sound met soul, jazz, blues en New Orleans invloeden waarbij er een hoofdrol is weggelegd voor, natuurlijk, gitarist Erwin Java en toetsenist Govert van der Kolm. Dit wel mogelijk gemaakt door een strakke ritmesectie uiteraard.” (Maxazine, 28 maart 2013)

“Conclusie is dat “Can’t Go Home” een prachtig en gevarieerd album geworden is en dat Ruud, Erwin, Fokke en Govert vier topmuzikanten zijn, iets dat de meesten trouwens al lang wisten.” (Rootstime, maart 2013)

“Het is nu maart en voor mij is nu het al duidelijk dat dit een van de beste Nederlandse producties van dit jaar zal worden.” (Real Roots Cafe, 30 maart 2013)

 

Voodoo // King of the World - 03 CINCINNATI
icon-downloadicon-download
 1. Voodoo // King of the World - 03 CINCINNATI
 2. Same old trouble // King of the World - 03 CINCINNATI
 3. Murder in the first degree // King of the World - 03 CINCINNATI
 4. Hurt so bad // King of the World - 03 CINCINNATI
 5. World on fire // King of the World - 03 CINCINNATI
 6. Feel that flame // King of the World - 03 CINCINNATI
 7. The waiting game // King of the World - 03 CINCINNATI
 8. Heart and soul // King of the World - 03 CINCINNATI
 9. Howling dog // King of the World - Cincinnati
 10. Better luck next time // King of the World - Cincinnati
 11. Life in the fast lane // King of the World - Cincinnati
 12. She’s alright // King of the World - Cincinnati
 13. No way out // King of the World - Cincinnati