Nieuws

News from us
15 September 2016

Nieuwe CD 30 sept & promotour

||
0 Comment

“Cincinnati ” is de titel van het 4e album van King of the World dat op 30 september 2016 uitkomt. De groep greep met beide handen de kans aan om onder leiding van producer Erwin Musper (o.a. Anouk, Van Halen, Scorpions, Def Leppard, David Bowie, Mick Jagger) dit album op te nemen. Voor deze productie vloog de groep op 1 mei jongstleden naar Cincinnati , Ohio (USA) om daar in de Bamboo Room Studio’s in 10 dagen tijd 13 nummers aan de geluidsband toe te vertrouwen. De keuze voor een studio in de USA was snel gemaakt : voor alle bandleden geldt dat de muziek waarmee ze zijn opgegroeid en door zijn ge-inspireerd zijn bakermat vindt in dit land. Wat is er mooier dan om in “the cradle of roots-, rhythm & blues “ het creatieve opnameproces te beleven? Onder de 13 stukken bevindt zich 1 cover : “Life in the fast lane” van de Eagles, de overige 12 zijn eigen composities. En…. op een aantal tracks zijn blazers en achtergrondzangeressen te horen. Zondag 2 oktober viert de band zijn releaseparty in de North Sea Jazz Club in Amsterdam.

|
Voodoo // King of the World - 03 CINCINNATI
icon-downloadicon-download
 1. Voodoo // King of the World - 03 CINCINNATI
 2. Same old trouble // King of the World - 03 CINCINNATI
 3. Murder in the first degree // King of the World - 03 CINCINNATI
 4. Hurt so bad // King of the World - 03 CINCINNATI
 5. World on fire // King of the World - 03 CINCINNATI
 6. Feel that flame // King of the World - 03 CINCINNATI
 7. The waiting game // King of the World - 03 CINCINNATI
 8. Heart and soul // King of the World - 03 CINCINNATI
 9. Howling dog // King of the World - Cincinnati
 10. Better luck next time // King of the World - Cincinnati
 11. Life in the fast lane // King of the World - Cincinnati
 12. She’s alright // King of the World - Cincinnati
 13. No way out // King of the World - Cincinnati