Nieuws

News from us
22 March 2022

Line up 14 April Boerderij bekend!!

||
0 Comment

King of the World bestaat 10 jaar en wij vieren dit donderdag 14 april met een eenmalige jubileumshow in de Boerderij Zoetermeer. Als speciale gasten nemen we mee Matt Schofield, Shirma Rouse en Big Pete. Meester gitarist Matt Schofield tourde al regelmatig met King of the World en was dan ook zeer bereidwillig om naar Europa te reizen om bij deze show te kunnen zijn. De tweede gast is niemand minder dan Shirma Rouse, een van Nederlands beste Soulzangeressen die samen met King of the World gaat laten zien dat soul en blues zeer verweven genres zijn. De derde gast is de Big Pete, deze powerhouse zanger/mondharmonicaspeler kennen we o.a. van zijn werk met the Red Devils, the Strikes en the Backbones. Met de nieuwe Jubileum CD “Royal Ten” op zak, gaat King of the World met nieuw en oud materiaal én speciale gasten een unieke show neerzetten die je niet wilt missen!  Dit gaat een heerlijke avond worden met onverwachte combinaties die samen op het podium onvervalste roots, rhythm and blues/rock zullen gaan spelen. Omdat het zo’n speciale avond zal gaan worden heeft King of the World besloten deze show op beeld vast te gaan leggen!

Tickets kan je bestellen via:
https://poppodiumboerderij.nl/programma/king-of-the-world-feat-matt-schofield-2022/

Matt Schofield (UK/USA)

De in Engeland geboren en nu in de VS gevestigde Matt Schofield is een meermaals bekroonde gitarist, vocalist en songwriter. Schofield wordt algemeen beschouwd als een van de meest innovatieve Britse blues artiesten van zijn generatie. Hij staat in de top tien van beste Britse Bluesgitaristen aller tijden bij Guitar & Bass Magazine, naast de legendes Eric Clapton en Peter Green. Drie opeenvolgende overwinningen voor gitarist van het jaar 2010, 2011, 2012 leverde hem een inwijding op in de British Blues Hall of Fame.
Met veel lef en moed heeft Schofield zijn band naar meer dan 25 landen over de hele wereld gebracht. Hij ruilde gitaarlicks met opmerkelijke gitaarhelden, waaronder Buddy Guy en Robben Ford. The Los Angeles Daily News zei: “In Schofield heeft het Verenigd Koninkrijk de beste Bluesgitarist van elk land in tientallen jaren geproduceerd.
Samen met de heren van King of the World speelde hij regelmatig op het Europese continent en was meer dan bereidwillig om voor deze show eerder naar Nederland te vliegen.

Shirma Rouse (NL)

Shirma Rouse is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. Haar enorme bereik, soulvolle en rijke stemgeluid maken haar tot één van de meest gevraagde zangeressen van Nederland. Haar muzikale carrière start zij als backing-vocal voor artiesten zoals Chaka Khan, Michael Bolton, Alain Clark, Candy Dulfer, Henny Vrienten en Anouk. Als Anouk in 2013 Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival wordt Shirma Rouse door The Eurovision Times uitgeroepen tot beste backing vocalist van het songfestival. Inmiddels heeft zij 4 albums uitgebracht waarvan het derde album, Shout It Out Loud, in 2015 werd bekroond met de Edison Jazzism Publieksprijs. Op haar 4e studioalbum “Soul Serenade” brengt zij een hartverwarmende ode aan de liefde met nieuw geschreven songs, een duet met de Amerikaanse soulsensatie Ryan Shaw en bewerkingen van klassiekers als Imagine en Let it Be.
King of the World gitarist Stef Delbaere maakte een tijd deel uit van Shirma’s band en nodigde haar uit om samen met de band te laten zien dat blues en soul zeer verweven genres zijn!

Big Pete (NL)

De Nederlandse blueszanger en mondharmonicaspeler Big Pete is bekend van o.a. The Red Devils, The Strikes, The Backbones, M.O.C.T. (Men Of Considerable Taste) waarmee hij de afgelopen jaren wereldwijd op talloze podia heeft gestaan. Big Pete’s eerste soloalbum ‘Choice Cuts’ uit 2011 werd lovend ontvangen en werd genomineerd voor een Blues Music Award in de VS. Op jonge leeftijd raakt Pieter van der Pluijm (Big Pete) geïnspireerd door Lester Butler die de plaat “King King” uitbrengt met zijn band the Red Devils. Deze demonische mondharmonica stijl is de basis voor zijn muzikale carrière die hem de hele wereld over brengt. Big Pete speelde in het verleden regelmatig met Matt Schofield en King of the World toetsenist Govert van der Kolm en is dan ook een graag gezien gast op deze speciale avond!

|
Voodoo // King of the World - 03 CINCINNATI
icon-downloadicon-download
 1. Voodoo // King of the World - 03 CINCINNATI
 2. Same old trouble // King of the World - 03 CINCINNATI
 3. Murder in the first degree // King of the World - 03 CINCINNATI
 4. Hurt so bad // King of the World - 03 CINCINNATI
 5. World on fire // King of the World - 03 CINCINNATI
 6. Feel that flame // King of the World - 03 CINCINNATI
 7. The waiting game // King of the World - 03 CINCINNATI
 8. Heart and soul // King of the World - 03 CINCINNATI
 9. Howling dog // King of the World - Cincinnati
 10. Better luck next time // King of the World - Cincinnati
 11. Life in the fast lane // King of the World - Cincinnati
 12. She’s alright // King of the World - Cincinnati
 13. No way out // King of the World - Cincinnati